onsdag den 10. marts 2010

Kvinder og Teknologi

Mødte en kvinde på dametoilettet - altså det gør man jo som regel - som var teknisk IT nørd i den gode alder. Tilfældigt kom vi til at snakke og det viste sig hun søgte nyt arbejde, da det gl. måtte fyre en masse og dermed røg hun med ud.

Vi fik os faktisk en snak om at man jo gerne vil have kvinder ind i teknologi og det fik mig til at tænke over alle de "women in technology" sessioner jeg har deltaget i både aktivt og passivt.


Med fare for at få kvinderne på nakken så rejser det blot et spørgsmål hos mig -- hvorfor gøre så megen ud af at fortælle at det er specielt med kvinder i faget og dermed faktisk netop synliggøre at man synes det er vældigt specielt, hvis man egentlig mener det er et naturlig fag for begge køn?


I samme åndedrag kunne man jo fejrer kvindernes kampdag i sidste uge og ja sikken en sejr og der er kommet meget godt ud af det - derom skal der ikke herske tvivl - men igen det er som om der skal tages hensyn til kvinderne altid. Hvorfor er det en kamp om mand/kvinde og ikke "bare" som menneske generelt?

Store ord en mandag morgen -- smil.
mvh
Anette Quinde Nørgaard

Ingen kommentarer:

Send en kommentar